Categoria Digestiu

La fitoteràpia pot ajudar a regular el funcionament de l’aparell digestiu perquè es produeixi una digestió adequada. Inflor, acidesa, irritació, etc., les plantes són eficaces per tractar males digestions de pronòstic lleu.

Les plantes que podem utilitzar per alleugerir les digestions i afavorir el bon funcionament de l’aparell digestiu han de ser:

• Tranquil·litzants. Per evitar problemes d’indigestió causats per nervis, tensió o problemes emocionals.
• Estomacals. Per alleugerir la irritació intestinal, la inflor i la flatositat.
• Estimulants. Els seus principis amargs obren la gana i produeixen més quantitat de sucs gàstrics i biliars que afavoreixen la digestió.
• Neutralitzadores de l’excés d’acidesa.

Les millors per a l’estómac


  1. Per les seves propietats antiinflamatòries i antiespasmòdiques, la camamilla és el principal remei per als estómacs delicats. La infusió de camamilla ajuda a desinflamar l’estómac irritat, a calmar els recargolaments i a expulsar els gasos. Es poden prendre un parell d’infusions al dia.
  2. La menta és una de les plantes més completes per als problemes d’estómac. Afavoreix la digestió i evita les nàusees i vòmits. No convé superar la dosis terapèutica de 2 tasses d’infusió al dia.
  3. El fonoll, l’anís, el coriandre i el comí, en infusió, alleugen l’acumulació de gasos a l’aparell digestiu a causa de la mala digestió. Si es combinen els quatre augmenta el seu efecte. S’han de barrejar a parts iguals els fruits de les quatre plantes i es prepara la infusió afegint una cullaradeta d’aquesta barreja per got d’aigua.
  4. La infusió de clau és ideal. Es ven a les farmàcies i s’ha de prendre un got després dels àpats principals.

XARXAFARMA RECOMANA
Les infusions de camamilla, clau o fonoll estan indicades per millorar el funcionament intestinal.