Categoria Digestiu

La majoria de casos de restrenyiment estan relacionats amb canvis hormonals, sobretot en les dones.

Sovint es relaciona la baixa ingesta de fibra amb el restrenyiment. És cert que un desequilibri alimentari pot conduir a aquest problema, però només una petita minoria de casos té a veure amb una mala alimentació. La majoria dels problemes procedeixen dels canvis hormonals. És la raó per la qual les dones –sent el grup de població que s’alimenta de manera més saludable i equilibrada– pateixen dos de cada tres casos de restrenyiment.

Hidratació i dieta 

Existeixen diferents tractaments naturals per abordar el problema, que posseeixen una eficàcia variable. Les fibres són una de les primeres solucions contra el restrenyiment. Aquests components de la dieta no aconsegueixen sempre l’efecte desitjat i, en funció del tipus i de com actuen, tindran accions diferents. Per això és molt important seleccionar bé la font de fibra. La figa, per exemple, és una fruita que en conté en grans quantitats.

La hidratació és un mètode sovint oblidat, però també crucial per combatre el restrenyiment, ja que consumir aigua en abundància contribueix a estovar la femta.

Solucions naturals

A banda de la ingesta de líquids, el ruibarbre és un dels productes més eficaços per a tractar les dificultats o la incapacitat de defecar. Aquesta planta medicinal creix únicament en altitud, a partir dels 4.000 metres, i la seva arrel conté senòsids, principis actius que ajuden a hidratar la femta, estovant-la, i d’aquesta manera afavoreixen el seu pas a través del tracte digestiu, a més de protegir la paret intestinal. L’arrel del ruibarbre també té la propietat d’estimular el trànsit intestinal ja que, a banda d’hidratar, els senòsids de la planta estimulen les contraccions del tub digestiu.

Un altre dels avantatges d’aquesta planta és la seva previsibilitat d’acció: està demostrat que el ruibarbre actuarà només 8 hores després del seu consum; a diferència d’altres en els que l’acció es produirà entre les 24 i 72 hores després de la presa. El tamarinde és una altra solució natural contra el restrenyiment.

L’arrel del ruibarbre conté senòsids que ajuden a combatre el restrenyiment

 

Plantes enriquides

Lamentablement, el ruibarbre no conté bastants senòsids per ser perfectament eficaç. Amb l’objectiu de potenciar-ne l’eficàcia, Laboratoris Ortis ha desenvolupat una planta de ruibarbre enriquida amb senòsids.

En els productes pertanyents a la gamma Fruites & Fibres, Laboratoris Ortis ha aconseguit, gràcies a l’ús d’un cub de pasta de fruites, per aconseguir la màxima eficàcia i combatre el restrenyiment.