Categoria Estats d'ànim

Hi ha una gran varietat de plantes medicinals per tractar els trastorns del son. El principal avantatge és que són tractaments poc agressius i d’elevada eficàcia, que no creen dependència ni tenen efectes nocius en l’organisme.

Tan important, o més, que dormir les hores necessàries és que el son sigui de qualitat i que l’organisme i cervell realment descansin. Hi ha diversos factors que contribueixen al fet que dormim malament o que provoquin insomni, i tenim un remei per a cadascun:

  1. Ansietat. Quan l’ansietat és la causa de l’insomni, està indicada la rosella de Califòrnia. Té propietats ansiolítiques i sedants, i actua com a hipnòtic natural. És, per tant, una bona solució per tractar l’ansietat i millorar la conciliació del son i la qualitat de la nit.
  2. Nervis. Per combatre els estats nerviosos, la valeriana és molt eficaç, ja que equilibra el sistema nerviós central i vegetatiu, disminuint la irritabilitat i el nerviosisme.
  3. Dificultat per conciliar el son. Hi ha persones que normalment els costa adormir-se, encara que no estiguin nervioses ni pateixin ansietat. En aquests casos la planta recomanada és la rosella. És eficaç en l’insomni inicial. La seva acció és tan suau que és molt recomanada per a nens i gent gran.
  4. Despertar-se a mitjanit. Per a la gent que concilia bé el son però que es desperta a mitjanit, està recomanada la passiflora (flor de la passió). Pel seu efecte sedant i somnífer, indueix a un son més durador i reparador. Relaxa i calma els nervis, per tant també és adequat contra la neuràlgia. Es pot trobar en infusió, càpsules, en forma de gotes, sola o combinada amb altres herbes com la camamilla, el llúpol o l’arç blanc.

XARXAFARMA recomana

Els remeis a base de plantes medicinals es poden trobar a la farmàcia o als herbolaris.