Categoria RespiratoriLes grips i els refredats responen molt bé a l’homeopatia. Aquests medicaments poden fer augmentar les defenses i alleujar els símptomes associats.
Cada vegada més gent recorre a l’homeopatia per prevenir malalties o per alleujar-ne els símptomes. Les afeccions per a les quals els espanyols utilitzen més els medicaments homeopàtics són les grips, els refredats, els mals de coll (52%), així com per al tractament de l’ansietat, estrès o insomni (39%) i per augmentar les defenses (34%). A més, és habitual que hi recorrin per tractar les al·lèrgies (29%).

En concret, els refredats i les grips són trastorns que responen molt bé a la medicina homeopàtica i les seves dosis són tan petites que no poden fer cap mal a la salut. Per tant, és segura per a poblacions de risc com embarassades, nens i gent gran.

De fet, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) dóna suport a l’ús de les medicines tradicionals si demostren la seva utilitat per al pacient i representen un risc mínim. I en països com Alemanya, el Regne Unit i França, l’homeopatia s’exerceix fins i tot dins del sistema sanitari públic. Al país veí, per exemple, l’Oscillococcinum, que, pres setmanalment durant el període d’exposició gripal, redueix la incidència d’aquesta infecció viral i, si apareix el contagi, els símptomes són molt més lleus i la recuperació més ràpida, és l’antigripal més venut.

Contra els refredats

Actua des dels primers símptomes i, d’aquesta manera, ajuda a reduir-ne la durada, la intensitat i les recaigudes; a més, és totalment compatible amb altres medicaments. Com afirma el doctor Roberto Pelta, metge i diplomat en homeopatia: “L’ús dels medicaments homeopàtics és molt interessant per al tractament de les infeccions virals recurrents, com grips i refredats, així com en afeccions cròniques com les al·lèrgies nasosinusals i bronquials”. Fins i tot és eficaç en la prevenció d’aquestes malalties, ja que actua sobre la capacitat defensiva del propi organisme, per recuperar l’equilibri.

Buscar un bon especialista

És convenient consultar amb el metge el tractament homeopàtic més adequat. I és que un dels beneficis d’aquesta disciplina és que tracta el pacient de forma holística, és a dir, com un tot. Si el trastorn no és greu i no cal un diagnòstic més precís, el farmacèutic preparat també per a la recepta homeopàtica podrà aconsellar sobre quin és el tractament més eficaç per alleujar-ne els símptomes.

L’antigripal més venut a França és l’Oscillococcinum, un producte homeopàtic.