Categoria Dona

 

Quan l’equilibri natural de la flora es trenca i disminueixen els lactobacils es poden produir molèsties, picor i poca lubrificació. El ginecòleg podrà recomanar suplements d’aquests bacteris amics per recuperar la bona salut íntima.

Una part important de la salut de la dona és la seva salut vaginal, és a dir, que la vagina mantingui unes bones condicions fisiològiques tenint en compte l’edat, que no produeixi simptomatologia i que permeti una vida sexual satisfactòria. En aquest sentit, l’aparell genital femení té un sistema propi de defensa davant les agressions externes.

Es tracta de la flora vaginal, un conjunt de bacteris entre els quals els lactobacils són els majoritaris i ajuden a mantenir una correcta lubrificació i a evitar el creixement de microorganismes indesitjables i altres molèsties. Per aquest motiu, és clau mantenir l’equilibri de la flora íntima. Per impedir que el nombre d’aquests bacteris amics descendeixi massa i es trenqui l’equilibri natural cal evitar l’estrès (que no tan sols afecta la flora vaginal, sinó també la digestiva); la ingesta de determinats medicaments, com és el cas dels antibiòtics; una alimentació desequilibrada; una higiene íntima inadequada (cal evitar els excessos i els defectes) o la roba sintètica o massa ajustada.

Recuperar l’equilibri

 

La majoria de les dones tenen un episodi d’aquest tipus almenys una vegada a la vida. Un dels símptomes principals que poden fer sospitar que s’ha trencat l’equilibri és l’aparició de canvis en les característiques del flux vaginal. Modificacions en la seva consistència, olor o color molt evidents, i especialment si s’acompanyen de molèsties i picor. Per solucionar-ho cal aplicar els tractaments adequats recomanats pel ginecòleg i que poden ser de tipus farmacològic. Posteriorment, cal que ens assegurem que es recupera l’equilibri de la flora íntima, ja que si aquest segon pas no es fa, és molt més probable que el desequilibri es pugui repetir.

Lactobacils orals

 

El consum de suplements de lactobacils ajuda a mantenir l’equilibri natural de la flora vaginal i resulta útil per millorar el benestar íntim quan s’alteri aquest equilibri. Aquests lactobacils passen a través del tracte digestiu i arriben al còlon, i des d’allà tenen la capacitat natural de esplaçar-se a la vagina a través de la pell. En l’actualitat, existeixen diversos complements alimentosos que inclouen lactobacils destinats a mantenir i recuperar l’equilibri de la flora vaginal, però no tots són iguals.

Consulta el teu farmacèutic quin suplement pots necessitar.

Els suplements s’obtenen a partir de lactobacils propis de la flora vaginal.