Categoria Pell

Acaba l’estiu i encara que nosaltres ens hàgim pogut relaxar la nostra pell no ho haurà fet tant. Durant aquests mesos en què hem aconseguit posar-nos morenos, la nostra dermis s’ha vist sobrecarregada d’elements que han pogut desequilibrar les seves funcions diàries. El bronzejat es va i podem veure com apareixen taques, arrugues, un to apagat, sequedat o rugositat, etc.

Entre els principals factors que poden afectar la pell es troba la deshidratació. En general el nostre cos està acostumat a una humitat ambiental que a l’estiu pot caure fins a un 30%. Si a això li sumem un consum de líquids escàs o insuficient, l’aparició de pell seca serà segura.

Un altre indici de problemes cutanis serà l’aparició de taques. Encara que aquestes estiguin lligades al pas del temps i a l’edat a l’estiu el seu desenvolupament es veurà beneficiat pel sol. Es produeixen quan la melanina i els melanòcits es distribueixen de manera diferent. Tots podem tenir taques a la pell com pigues, vitiligen o lunars però les que estan directament relacionades amb el sol seran els lentigens solars. Aquests apareixen en zones corporals amb contacte directe al sol com la cara, les mans, els avantbraços o l’escot.

 

Prepara la teva pell

Per evitar tots aquests símptomes i aconseguir que la nostra pell arribi en perfectes condicions a l’estiu, aquí et deixem uns consells per fer aquesta tardor.

  1. Neteja diària: La importància de la higiene diària és de sobres coneguda. Per això haurem de rentar-nos la cara dues vegades al dia amb sabons neutres i acompanyar-lo amb una crema hidratant. Per a aquest últim per hem de saber quina és la més adequada per a la nostra pell.
  2. Exfoliació Suau: Amb això aconseguirem eliminar les impureses i cèl·lules mortes. Igual que la crema hidratant haurem triar un adequat i que no sigui massa agressiu. Haurem d’acudir al exfoliant mínim un cop al mes.
  3. Hidratació: No només a base de cremes sinó bevent 8 gots o 2 litres d’aigua diaris. També podrem prendre infusions d’herbes.
  4. Protecció: El sol sempre està present ia la tardor se li sumen el vent i el fred. Protegir-nos amb roba i una crema contra els raigs UV és el millor en aquests casos.
  5. Alimentació: Una dieta rica en vitamines i antioxidants és la millor manera de deixar enrere els excessos de l’estiu. A més podem acompanyar aquest hàbit amb el correcte nombre d’hores dormides.

 

A tenir en compte

En l’homeopatia podem trobar un gran aliat per evitar aquestes situacions i lluir pell. Existeixen medicaments homeopàtics per quan la nostra pell pateixi cremades lleus, irritació o picades. El consell dels professionals sanitaris per al tractament de simptomatologies inclouen aquests medicaments en pacients de totes les edats. És el cas de Homeoplasmine i Cicaderma per exemple. Si t’interessa i no saps on trobar un professional homeòpata des Parlant de Homeopatia et faciliten diferents vies perquè escullis la que millor s’adapti a tu.

[1] Cuidados de la piel tras el verano. Saludemia [Online][Consultado 12-09-2017] http://www.saludemia.com/-/vida-saludable-piel-sana-de-interes-cuidados-de-la-piel-tras-el-verano