Categoria VacancesTastets deliciosos, guarniments i regals artesanals converteixen ciutats europees en escenaris de conte per gaudir en família d’aquestes dates.

Viure una faula nadalenca és possible. Els carrerons i les places d’algunes ciutats d’Europa s’engalanen de lluentors i de colors per oferir una experiència inoblidable, la dels anomenats mercats d’advent, els orígens de la qual daten del segle XV.

 

Nuremberg (Alemanya)

Alemanya va ser el bressol dels mercats nadalencs. Gairebé totes les ciutats del país en tenen un, però el de Nuremberg està marcat per una llarga tradició que es remunta al segle XVII. Destaca pel seu aire romàntic i la seva eclosió d’olors i sabors. Són típiques les lebkuchenherze arias –galetes en forma de cor que guarneixen l’indret–, l’oferta àmplia de pans amb espècies, la coca de mel, i el ponx de rom i sucre més gran del món, un beuratge que els visitants prenen per temperar el cos i fer front al fred.

XF recomana: Duu peces de roba tèrmica i diverses capes, ja que les temperatures poden baixar per sota dels 0 ºC

 

Praga (República Txeca)

La capital de la República Txeca acull diversos mercats, però la màgia la concentra, sobretot, la plaça de l’Antic Ajuntament. Al capvespre, l’escenari arriba a la seva màxima esplendor, coronat per un espectacular arbre de Nadal i amb les llums de la ciutat il·luminant les teulades rogenques de les cases. L’ambient nadalenc posseeix una aroma singular: fragàncies de clau, canyella i gingebre perfumen les paradetes. I hi ha tastets típics per gaudir: licor de mel calenta, rotllets de galeta o el pernil rostit en són només alguns.

 

Viena (Àustria)

Tot i que el més famós s’instal·la a la popular plaça Rathausplatz de la capital del país, el visitant que vulgui trobar un regal especial ha de fer un passeig pel mercat del Palau de Schönbrunn. Més de 80 parades d’artesans austríacs i de regions veïnes ofereixen productes com ara joieria feta a mà, joguines nostàlgiques o elements decoratius d’estil rústic. És també un lloc ideal per als més petits, amb activitats infantils programades per a ells cada dia.